Grajska poslastica

Petek, 8. september 2023 ob 20.00 | Grad Gewerkenegg, Idrija

Pridružite se nam na posebnem gastronomskem dogodku, ki bo v čudovitem ambientu dvorišča gradu Gewerkenegg v Idriji spojil bogato tradicijo, lokalne kakovostne sestavine in drzne moderne pristope.

Kuhali vam bodo izkušeni kuharji v družbi drznih gastronomskih ljubiteljev, ki poznajo tudi tiste manj poznane lokalne rejce, pridelovalce in proizvajalce z lokalnimi, kakovostnimi in avtentičnimi surovinami. Večer bomo popestrili z glasbeno spremljavo in priložnostmi za druženje ter izmenjavo mnenj.

Za vas pripravljamo:

1. Sprejem gostov:

  • Namaz iz ovčjega jogurta kmetije Čilčevi z drobnjakom

2. Pozdrav iz grajske kuhinje:

  • Zorjeni kozji sir in kozji sir z belo plesnijo kmetije Čilčevi, domača marmelada iz buč z rožmarinom

3. Hladna predjed:

  • Gobov karpačo gobe Podgobnik na posteljici mlade špinače, s pestom in limoninim kaviarjem

4. Topla predjed:

  • Mesni meni: Kremna juha iz brokolija z žlikrofom, polnjenim s suhim sadjem in popečeno slanino, ocvrtek staranega sira Krnčan z bučnimi semeni
  • Vegetarijanski meni: Kremna juha iz brokolija z žlikrofom, polnjenim s suhim sadjem, ocvrtek staranega sira Krnčan z bučnimi semeni

5. Topla predjed:

  • Mesni meni: Telečja rolada KGZ Idrija polnjena s suhimi slivami in slanino, pire rdeče pese, mikrozelenjava, zeliščno olje majarona
  • Vegetarijanski meni: Polnozrnat štrukelj z ajdovo kašo, albuminsko skuto Kenda in sušenimi paradižniki Maqfino, pire rdeče pese, mikrozelenjava, zeliščno olje majarona

6. Glavna jed:

  • Mesni meni: Idrijski žlikrofi Žigon z dimljeno jagnjetino KGZ Idrija v zeliščni omaki
  • Vegetarijanski meni: Špinačni žlikrofi Žigon z omako iz sira raclette, posip prepražene čebule

7. Sladica:

  • Sladki žlikrofi Kmečki hram Fortuna z rozinovo omako

Za vsak hod je somelje Dejan Levpušček izbral ustrezno vinsko spremljavo. Vinska spremljava je vključena v ceno menija. Na voljo bosta mesni in vegetarijanski meni.

Dogodek nastaja v organizaciji Zavoda ID20 z ekipo Praznika idrijskih žlikrofov, v sodelovanju z Mestnim muzejem Idrija, kuharjem Nejcem Leničem in someljejem Dejanom Levpuščkom.

Sponzor dogodka je NLB, Nova ljubljanska banka.

V primeru dežja se selimo v notranjost grajskih prostorov.

Dogodek je plačljiv, cena za 6 hodov z vinsko spremljavo je 60,00 EUR v predprodaji do 8. septembra 2023 oz. do razpoložljivosti.

Število prostih mest:

Ni na zalogi